En fabriksgaranti erbjuds bilköpare som ett löfte om att säljaren garanterar sitt fordon mot konstruktionsfel. Bilhandlare är bundna av tillverkarens garanti (även känd som fabriksgarantin) för att reparera, ersätta eller ersätta kunder för skador som uppstår – i viss utsträckning.

Oavsett om du har köpt ett nytt eller begagnat fordon erbjuder din återförsäljare troligen en grundläggande garantiplan tillsammans med köpet. Ditt fordon kommer sannolikt att hålla längre än den tillverkargarantin, därefter kan ni teckna en förlängd bilgaranti från DinBilGaranti för att skydda din bil långt in i framtiden.

Vad är en utökad garanti?

Utökade garantier, även kallad förlängd fordonsgaranti, ger täckning efter att din tillverkargaranti upphör. Vissa biltillverkare erbjuder sina egna förlängda garantier, men de kräver ofta att du köper en medan din bil fortfarande är under fabriksgarantin.

Förutom av tillverkaren kan du köpa en utökad garanti genom en tredjepartsleverantör som exempelvis DinBilGaranti. Tidpunkten för när du kan köpa dessa garantier är mer flexibel.

Även om tredjepartsleverantörer erbjuder utökade serviceavtal för äldre bilar, är det bäst att köpa tidigt. Räkna med en lägre förlängd garantikostnad om du köper en innan din tillverkargaranti upphör, eftersom din bil kommer att vara nyare.

Published On: mars 4th, 2023 / Categories: Artiklar /