Om du är en bilägare som föredrar en förutsägbar, låg månadsbetalning framför en dyr och dåligt synkroniserad bilreparationsräkning, kan du vara den perfekta kandidaten för att köpa en förlängd bilgaranti. Fortsätt läsa för att lära dig hur du köper en bilgaranti som passar dina behov och budget.

Checklista för när du köper en bilgaranti:

Om du utbildar dig själv om hur du köper en bilgaranti och vet vad du letar efter, kommer du lätt att kunna göra ett utmärkt val. Här är en checklista som bilägare är beroende av för att köpa en bilgaranti.

  1. Ta reda på hur mycket du kan spendera per månad på en utökad bilgaranti.
  2. Undersök vanliga reparationskostnader för ditt fordon för att få en uppfattning om vilka delar, till exempel drivlinan, som kan behöva täckas i framtiden.
  3. Skaffa en kopia av avtalet att granska innan du köper en förlängd bilgaranti.
  4. Läs av vilka planer som rekommenderas för äldre bilar eller fordon med högt miltal.
  5. Ta reda på om det finns en självrisk och i så fall hur mycket den är.
  6. Kontrollera om garantigivaren betalar för kostsamma reparationer direkt istället för att få dig att betala räkningen och ansöka om återbetalning.
  7. Kontrollera vilka reparationsanläggningar som är godkända av garantigivaren.
  8. Verifiera garantins överlåtbarhet till en ny ägare om du bestämmer dig för att sälja bilen.
  9. Känna till återbetalningspolicyn. Om du inte är nöjd med ditt köp av en förlängd bilgaranti bör du kunna få tillbaka pengarna.
  10. Kontrollera recensioner för förlängda garantier ​​för att säkerställa att garantiföretaget inte deltar i vilseledande metoder.
Published On: augusti 23rd, 2022 / Categories: Artiklar /